вівторок, 16 травня 2023 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збрехали про знищення Patriot у Києві

Росіяни збрехали про знищення Patriot у Києві
У Міноборони РФ збрехали про результати нічного обстрілу. Фото: eastnews.ua

Російське Міноборони заявило, що уразило систему ППО Patriot у Києві.

По комплексу нібито запустили ракетою "Кинджал", йдеться у звіті Міноборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каскадом ракет по Києву РФ "привітала" візит спецпредставника Китаю – Офіс Зеленського

Збрехали також, що завдали ударів по "місцях зберігання боєприпасів, озброєння та військової техніки, доставлених із західних країн". Нібито всі удари "досягнули цілі".

Насправді українська ППО знищила шість "Кинджалів".

"Кинджал" це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ракети "Кинджал" запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю і маневрують у польоті.

Уночі 16 травня Росія атакувала Україну 18 ракетами, шість із яких – це Х-47 "Кинджал". Протиповітряна оборона збила всі цілі, повідомили Повітряні сили.

Військова адміністрація Києва заявила, що ця атака була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу. Скільки ракет збили над Києвом, невідомо. У КМВА заявили про "переважну більшість", не назвавши кількість.

Речник ПСУ Юрій Ігнат уточнив, що всі шість запущених Росією "Кинджалів" цієї ночі летіли на Київ.

Уламки збитих ракет впали у Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження в Солом'янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кількох авто. Попередньо, без жертв.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збрехали про знищення Patriot у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі