неділя, 22 травня 2022 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни замінували мости й дороги на Херсонщині

Росіяни замінували мости й дороги на Херсонщині
Жителі Херсонської області намагаються втекти від російської окупації. Фото: ukrinform

Російські окупанти замінували мости й дороги на Херсонщині.

Загарбники намагаються позбавити місцевих жителів можливості виїхати на підконтрольну Україні територію. Про це йдеться в переданому журналістом ранковому зведенні Херсонської обласної військової адміністрації.

"Стабільно складна ситуація на території всієї області, минулої доби - вибухи та обстріли у всіх районах", - сказано у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли Херсонщину - є загиблі (оновлено)

У населених пунктах Високопільської, Станіславської, Калинівської, Нововоронцовської, Великоолександрівської тергромад, які межують із сусідніми областями й розташовані на лінії фронту, немає води, світла й газу.

Голова комітету ради федерації з конституційного законодавства РФ Андрій Клішас заявив, що мешканці тимчасово захоплених територій України мають право вирішувати, чи хочуть вони жити з Росією.

Таким чином він натякнув на можливу анексію Херсонської та Запорізької областей.

Колаборант Володимир Сальдо, який проголосив себе очільником Херсонської області, повідомив рашистським ЗМІ, що Херсонщина вже найближчим часом увійде до складу РФ.

На Херсонщині окупанти формують базу даних мешканців під приводом здійснення соціальних виплат у російських рублях. Водночас анонсують оформлення нових паспортів зразка РФ для мешканців тимчасово окупованої Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни замінували мости й дороги на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі