неділя, 05 квітня 2020 20:51

Росіяни з валізами грошей усе перекуповують - Порошенко розповів, як діставав захисні костюми для медиків

Росіяни з валізами грошей усе перекуповують - Порошенко розповів, як діставав захисні костюми для медиків
Перша партія із 10 тис. костюмів для медиків роз'їхалась Україною.

10 тисяч спеціальних захисних костюмів, які були доставлені з Китаю коштом корпорації "Рошен" та Фонду Порошенка, відправлені в лікарні Чернівців, Тернопільської області, Києва та Вінниці. Протягом найближчого тижня планують доставити такі костюми в інші області України.

Про це п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко розповів у Відкритому партійному офісі, звідки почав свій шлях по Україні цей критично важливий для лікарів вантаж.

"Україна зараз опинилася перед надзвичайно серйозними викликами. На додаток до російської агресії – ще епідемія коронавіруса і серйозні економічні труднощі. Так само, як ми в 2014-2015 роках об'єдналися і давали відсіч російській агресії зусиллями добровольців, волонтерів, простих громадян. Так само, як тоді ми збирали бронежилети, розгрузки, найбільш необхідне в роздягнутій, роззброєній і майже знищеній українській армії. Так само зараз ми маємо захистити наших лікарів, бо саме вони зараз на передньому фронті боротьби з коронавірусом", – наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові карантинні обмеження набули чинності: що потрібно знати

"Вони мають бути одягнені в захисні костюми, мати якісні маски, якісні противірусні окуляри, бахіли, рукавички, мати головне обладнання і ліки для того, щоб рятувати українців", – перерахував Порошенко.

Він показав демонстраційний костюм – саме такий, який необхідний для багаточасової зміни медперсоналу в інфекційних відділеннях.

"Він стерильний, найвищого рівня захисту, перша партія 10 тисяч штук прибула літаком з Китаю", – повідомив Порошенко.

Він вкотре нагадав, що на світовому ринку зараз є величезний ажіотаж навколо медзасобів. Країни намагаються перехопити контракти одна в одної. "І фактично там, де ми замовили 70 тисяч, зараз завод намагається зірвати нам контракт, бо приїхали росіяни з валізами грошей і намагаються перехопити наш контракт. Але ми точно поставимо в Україну необхідну кількість захисних костюмів", – наголосив Порошенко.

"Сьогодні вже костюми пішли в найбільш уражені регіони України. Це Чернівці і Тернопіль. Частина залишиться в Києві, частина поїде у Вінницю. І врешті-решт протягом тижня ми зробимо, щоб в кожному обласному центрі лікарі мали чим захищатися. Лише за цих умов вони зможуть надавати якісну медичну допомогу українцям", – повідомив Порошенко.

У лікарні Чернівецької області поїдуть 1500 комплектів, міста Києва - 3050 комплектів, Вінниччини - 1500 комплектів, Кременчука (Полтавська область) - 400 комплектів, Чернігова - 1050 комплектів, Білої Церкви - 700 комплектів та Броварів (Київська область) - 600 комплектів.

200 комплектів надійдуть до лікарень Тернопільської області, 200 - в Івано-Франківську область. 200 комплектів на Одещину, 150 в Рівненську область. 150 комплектів надійде на Черкащину, ще 100 - на Закарпаття.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни з валізами грошей усе перекуповують - Порошенко розповів, як діставав захисні костюми для медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі