неділя, 24 липня 2022 13:59

Росіяни втрачають наступальний потенціал – аналітик

Росіяни втрачають наступальний потенціал – аналітик
Наступальний потенціал Росії вичерпається до кінця літа, вважає фахівець. Фото: slovoidilo

Ситуація на фронті залишається напруженою.

Однак росіяни зазнають значних втрат, тож, очевидно, їхній наступальний потенціал зменшився. Про це повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає "24 канал".

За його словами, в окупантів вже не ті позиції, які були ще півтора місяця тому під час надзвичайно потужних боїв під Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

"Зараз же ситуація інша. Ми бачимо, що за попередні 2 – 2,5 тижні якихось активних просувань у росіян немає. Однак окупанти намагаються завдавати ударів по цивільних об'єктах та інфраструктурі, знищувати українські міста. Тобто, загарбники використовують тактику ракетно-артилерійського терору проти цивільного населення. Вони її не припиняють", – сказав Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал розповів, чи зможе NASAMS закрити небо України

Що стосується просування по землі – у сухопутних підрозділів російських загарбників активного успіху немає.

Мусієнко думає, що росіянам, швидше за все, не вдасться захопити Слов'янськ та Бахмут.

"Вони зараз будуть намагатися просуватися з боку Сіверська, щоб здобути хоч якусь тактичну перемогу. Можливо, вони матимуть невеликі успіхи. Однак не можна сказати про те, що наступ широким фронтом, як планували російські війська, буде вдалим. Їхній потенціал дійсно вичерпується, у них не вистачає снарядів та боєприпасів, скажімо, для ведення звичної їм війни", – підсумував фахівець.

Російські окупанти намагаються наступати на трьох напрямках на сході України. В цей же час Збройні сили України контрнаступають на півдні. Про це свідчить карта, яку опублікувало міноборони Великої Британії 23 липня.

Росіяни наступають в районах Бахмута, Словʼянська та Ізюма. Українські захисники в Харківській області контратакують загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни втрачають наступальний потенціал – аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі