четвер, 09 серпня 2007 10:37

Росіяни виявили нелегальний нафтопровід на Україну

Співробітники правоохоронних органів виявили в Донецькому районі Ростовської області РФ нелегальний трубопровід, по якому здійснювалося транспортування нафти з Росії на територію України.

Як повідомляє прес-служба УФСБРФ в Ростовській області, факти транспортування паливно-мастильних матеріалів з використанням прихованого трубопроводу були виявлені в ході оперативно-розшукових заходів.

За відомостями оперативників, за добу через один трубопровід контрабандно переміщається близько 50-60 тонн ПММ, орієнтовною вартістю 650-750 тисяч рублів.

"У зв"язку з цим, УФСБ РФ по Ростовській області ініційований виїзд в місто Донецьк робочої групи міжвідомчої комісії при Раді економічної і громадської безпеки Ростовської області. До її складу увійшли представники прикордонного управлінняФСБ РФ по Ростовській області, УБОЗ ГУВС Ростовської області, комітету з охорони природних ресурсів адміністрації Ростовської області", - сказано в повідомленні.

В результаті перевірки місцевості, прилеглої до приватного домоволодіння, була виявлена приховано прокладена під землею поліетиленова труба, протяжністю близько 50 метрів, ведуча на територію України через річку. Учасники робочої групи з"ясували, що в домоволодіння, яке знаходиться недалеко від кордону, паливо доставлялося на вантажних автомобілях, а потім транспортувалося по трубопроводу на Україну.

"Власники трубопроводу встановлюються. По даному факту проінформовані співробітники прикордонної служби України, спільно з якими нелегальний трубопровід був вилучений і знищений", - сказано в прес-релізі.

Операцію проводили співробітники УФСБРФ по Ростовській області і УБОЗ при ГУВС Ростовської області.

За інформацією прикордонного управлінняФСБ РФ по Ростовській області, тільки з початку року це вже четвертий факт прокладки контрабандного трубопроводу.

За повідомленням прес-служби, дана діяльність завдає збитку економічній безпеці держави у вигляді неотримання митних платежів і зборів за переміщення ПММ через митницю. Крім того, наноситься екологічна шкода у вигляді витоку ПММ у водоймище."Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни виявили нелегальний нафтопровід на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі