понеділок, 05 червня 2023 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни виснажені: зробили нову заяву щодо контрнаступу ЗСУ

Росіяни виснажені: зробили нову заяву щодо контрнаступу ЗСУ
Росіяни морально виснажені очікуванням українського контрнаступу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти морально виснажені довготривалим очікуванням українського контрнаступу.

Ворог панікує, заявила 5 червня спікерка об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони не знають, на якому напрямку відбудеться контрнаступ Збройних сил України і тримають 450 кілометрів фронту на ділянці нашої відповідальності в постійному напруженні. Серйозне хвилювання окупантів викликає те, що наші дії й пропаганда доходять до глибокого тилу в Криму. Ми постійно спостерігаємо їхні маневри: росіяни нервуються й не залишаються в одному конкретному місці. Постійно укріплюють оборонні споруди, в деяких випадках вдаються до дезертирства", ‒ розказала вона.

Це все говорить про їхню морально-психологічну розхитаність, підкреслила Гуменюк.

Водночас ворог продовжує використовувати терористичну тактику нічних атак. Минулої ночі окупанти завдали потужного удару по житлових кварталах Херсона з мінометів та запальними снарядами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну з землі і з повітря. Є жертви

Російські терористи також обстрілюють Миколаївську область, намагаючись у такий спосіб не допустити регіон до "зернової угоди".

"Мінімум раз на день РФ обстрілює морські шляхи. Час від часу вдається до обстрілів Очаківської й Куцурубської громади з Кінбурнської коси. Це тактика прикриття місцевим населенням. Вони відпрацьовують по цілі, а потім швидко покидають місцевість, розташовуючи озброєння безпосередньо в приватних подвір'ях. Росіяни розуміють, що така поїздка може стати білетом в один кінець. Наші сили безпеки та оборони чатують на терористів", ‒ додала речниця ОК "Південь".

Розпочалася 467-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Наші захисники знищили шість ворожих розвідувальних дронів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління РФ, два райони зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, два зенітно-ракетні комплекси та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни виснажені: зробили нову заяву щодо контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі