понеділок, 10 квітня 2023 19:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відходять від лінії зіткнення – Гуменюк

Росіяни відходять від лінії зіткнення – Гуменюк
Росіяни відходять, щоб не потрапити під український обстріл. Фото: eastnews.ua

Російські війська відходять від лінії зіткнення на відстань, недосяжну для українських засобів ураження.

Українські війська намагаються тримати вогневий контроль над транспортними шляхами таким чином, щоб росіяни не могли ними скористатись навіть для відступу. Про це керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала в ефірі "Радіо Донбас.Реалії".

"Ми відстежуємо їхнє просування, намагаємось припинити їхній рух, зупинити не тільки колони підтяжки техніки і живої сили на передову, так і відступу", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти атакують Херсонщину: скинули авіабомби

Зараз триває "потужний підготовчий етап", на якому ЗСУ нищать потужності військ РФ: склади, скупчення техніки, місця дислокації особового складу.

"Вони, звісно, вираховують кілометраж так, щоб не бути ураженими нашими засобами ураження, але виходячи з того, що сезон "бавовни" в Криму вже розпочато, вони поступово усвідомлюють, що всюди, де Україна, їм не буде спокою", – пояснила Гуменюк.

Ворог намагається заблокувати Авдіївку і просунутися на Донецькому напрямку. У разі успіху наступною ціллю окупантів може бути Курахове. Про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

На Лимано-Куп'янському напрямку російські окупанти за добу здійснили 202 обстріли. Цей напрямок є другим за активністю після Бахмутського.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відходять від лінії зіткнення – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі