пʼятниця, 24 липня 2009 13:27

Росіяни та китайці єдині в своєму ставленні до США

Росіяни та китайці єдині в своєму ставленні до США
У своєму ставленні до Сполучених Штатів громадяни Росії діляться приблизно порівну - позитивно до США ставляться трохи менше половини респондентів. Такі результати щорічного опитування громадської думки, проведеного дослідницьким центром П"ю, одним зі співголів якого є колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт.

Опитування охопило 24 країни. Росія, де позитивне ставлення до Америки висловили 44% респондентів, опинилася приблизно в середині списку.

З"ясувалося, що найбільше люблять США на Чорному континенті. На батьківщині предків президента США, в Кенії, про своє позитивне ставлення заявили 90% опитаних.

У Європі рейтинг США коливається від 58% в Іспанії до 75% у Франції. Високий він також в Індії (76%), Південній Кореї (78%), Мексиці (69%).

Китайці сприймають Сполучені Штати приблизно так само, як росіяни (47%).

Найменше друзів у Америки в ісламському світі (14% в Туреччині, 15% на Палестинських територіях, 16% в Пакистані, 27% в Єгипті). Виняток становлять Індонезія (63%) і Ліван (55%).

У одному аспекті настрої росіян різко відрізняються від загальносвітових. Практично всюди рейтинг США різко виріс після приходу в Білий дім Барака Обами. Єдиною країною, де за останній рік до Америки стали ставитись прохолодніше, виявився Ізраїль (78-71 відсоток).

У Росії з 2006 року рейтинг США коливається в межах статистичної похибки. Отже, судячи з даних опитування, на її громадян Обама великого враження не справив.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Росіяни та китайці єдині в своєму ставленні до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі