понеділок, 04 лютого 2008 09:37

Росіяни скуповують золоті монети

 Попит на золоті монети серед росіян зріс у п"ять разів порівняно з минулим роком, пише у понеділок газета "Новые известия" з посиланням на один з найбільших банків країни. У зв"язку із зростанням попиту, забезпеченим низькими доходами від інших способів вкладення коштів, банкіри сподіваються продати до кінця 2008 року удвічі більше золотих монет, ніж раніше.

Проте експерти переконані, що скупка золотих монет – не кращий спосіб вкладення коштів. Це пов"язано з тим, що при продажі інвестиційної монети її власник платить прибутковий податок у розмірі 13%, якщо він придбав її менше трьох років тому. Крім того, купуючи монету у банку, людина переплачує за неї близько 15 тисяч рублів, оскільки банк продає монети за ціною набагато вище ринкової.

За словами фінансового аналітика Сергія Попова, "їх (монети) не можна назвати ефективним інструментом інвестування. До того ж у разі якоїсь серйозної кризи позбавитися від них без втрат буде дуже складно".

Фахівці переконані, що відкриття металевого рахунку у банку принесе більше доходу, оскільки злиток дорогоцінного металу, що зберігається на рахунку, купується і продається за біржовими цінами. Причинами непопулярності подібного способу заощадження експерти називають слабку обізнаність росіян, а також малу пропозицію подібної банківської послуги, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни скуповують золоті монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі