пʼятниця, 27 серпня 2010 13:20

Росіяни схвалюють шлюби з українцями

Росіяни схвалюють шлюби з українцями
Більшість росіян (70%) позитивно ставляться до шлюбів між російськими людьми, у всіх інших випадках респонденти дотримуються або нейтралітету, або негативної установки, свідчать дані всеросійського опитування ВЦВГД.

Спокійно респонденти сприймають шлюб росіян з українцями чи білорусами (45%), європейцями (німцями, англійцями чи французами, (44%), а також прибалтами (латиші, литовці чи естонцями, 43%) і американцями (41%).

Найбільш негативно сприймають росіяни шлюби з чеченцями (65%, арабами (63%) і представниками Середньої Азії (казахами, таджиками, киргизами або узбеками, 60%).

Неприйняття викликають і шлюбні союзи з грузинами, вірменами, азербайджанцями (54% та євреями (46%), показало опитування.

За останні вісім років росіяни стали рідше схвалювати шлюби між росіянами (79% в 2002 році).

У той же час, респонденти стали рідше заперечувати проти союзів з народами Кавказу (58%) і більш нейтрально ставитися до шлюбів з українцями чи білорусами 34%, прибалтами (36%), європейцями (39%).

Респонденти, якы вже перебувають на момент опитування у шлюбі, в цілому схильні більш негативно сприймати міжнаціональні шлюбні союзи.

Так, вони частіше не схвалюють союзи з арабами, євреями, американцями, європейцями.

Неодружені ж росіяни, навпаки, більш схильні дотримуватися нейтральної позиції.

Нагадаємо, коли Gazeta.ua запитала українських жінок, чи вийшли б вона заміж за чорношкірого чоловіка, більшість відповіла негативно.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Росіяни схвалюють шлюби з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі