понеділок, 12 серпня 2024 09:15

Росіяни не спішать перекидати війська у Курську область - ЗМІ

Росіяни не спішать перекидати війська у Курську область - ЗМІ
Окупанти перевели менше військ, ніж хотілося б. Фото: ТАСС

Під час операції українських військ у Курській області російські окупанти знімають частини з інших ділянок фронту не так швидко, як хотілося б командуванню ЗСУ.

Мінімальною метою цієї операції є відтягування російських військ від головних ділянок фронту - Харківщини і Донбасу, пише Economist.

Поки що Росія перекидає війська з Харківського напрямку. Але з Донбасу перекинули набагато менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ у Курській області дозволив ЗСУ перехопити ініціативу на фронті - ISW

"Їхнє командування - не ідіоти. Вони перекидають сили, але не так швидко, як нам хотілося б. Вони знають, що ми не можемо розтягувати логістику на 80-100 км", - сказало джерело у Генштабі ЗСУ.

Але ця операція вплинула на бойовий дух.

"Ми вперше за довгий час рухаємося вперед. Я відчував себе тигром", - сказав один із поранених у Курській області українських військових із позивним "Ангол".

Президент Росії Володимир Путін призначив голову ФСБ Олександра Бортнікова командувачем "контртерористичної операції" у Курській області. Це призначення свідчить про незадоволення диктатора діями військового керівництва.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не спішать перекидати війська у Курську область - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі