середа, 14 серпня 2019 10:55

Росіяни навіть у Біблії побачили екстремізм

Росіяни навіть у Біблії побачили екстремізм
Російські філологи знайшли ознаки екстремістських закликів у Старому завіті. Фото: telegraf.com.

Російські філологи виявили ознаки екстремізму у фразі "праведники успадкують землю, і будуть жити на ній повік".

Лінгвісти з Вятського державного університету Анна Федяєва та Юлія Ігошина досліджували літературу, яку забрали у людей, яких затримали у Кірові 2018-го, пише 7x7-journal.ru

Філологи, за запитом слідчих, мали виявии ознаки насильницьких закликів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заборонять "Свідків Єгови"

На їхню думку, у фразі "праведники успадкують землю, і будуть жити на ній повік" із псалма 36:29 є "демонстрація неповноцінності".

"Йде інформування об'єкта загрози - "неправедників" - про можливість застосування до них насильницьких дій - смерті, яскраво простежується демонстрація зневажливого (презирливого, агресивного) ставлення до цієї групи осіб за ознакою релігійної належності", йдеться у експертизі філологів. "Йде протиставлення аудиторії за ознакою "свої" та "чужі", оповіщення про домінантний стан очікування насильницьких дій щодо іновірців, заклик до здійснення акту фізичної агресії у формі заподіяння смерті "неправедникам".

Філологи вбачають у фразі заклик до релігійної дискримінації, а не до руйнування чи нападів на владу.

У Львові в Національному музеї ім. А. Шептицького відкрили виставку "Біблія в ілюстраціях фламандських майстрів XVI ст.". Книгу видав 1565-го нідерландський художник Герард де Йоде. За формою — це альбом гравюр із найважливішими сюжетами Старого та Нового Завітів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни навіть у Біблії побачили екстремізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі