вівторок, 28 червня 2022 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються стримати контрнаступ ЗСУ в двох південних областях

Росіяни намагаються стримати контрнаступ ЗСУ в двох південних областях
У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російський противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих рубежів, а також недопущенні проведення українськими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Потьомкине, повідомили вранці 28 червня у Генеральному штабі Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі розповіли, що відбувається на кордоні з Білоруссю

"З метою недопущення перегрупування підрозділів Сил оборони противник обстрілював українські підрозділи із застосуванням ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню", – ідеться у повідомленні.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту Російської Федерації продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Ситуацію на Херсонщині не можна назвати наступом українських захисників з воєнної точки зору.

У регіоні рясно лунають вибухи й обстріли. Багато сіл без електроенергії, води й газу. Почастішали випадки викрадень окупантами чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються стримати контрнаступ ЗСУ в двох південних областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі