вівторок, 22 травня 2007 16:03

Росіяни можуть стати однією з найнижчих націй світу

Росіяни рік за роком стають все нижчими і слабкішими. З такою заявою виступив головний фахівець-експерт педіатр Мінздравсоцразвітія академік РАМН Олександр Баранов.

"Сьогодні російська нація перетворюється на одну з самих низькорослих націй. За останні 10 років ми стали нижчими в середньому на 1,5 см", - заявив Баранов на нараді керівників служби охорони материнства і дитинства і органів соціального захисту населення суб"єктів РФ в Москві у вівторок.

Згідно з даними Баранова, останніми роками спостерігається деградація у фізичному розвитку дітей та підлітків. Так, відзначив він, на даний час спостерігається зниження силових можливостей у хлопчиків на 18%, у дівчаток - на 21%, також спостерігається зниження числа дітей, що мають нормальну масу тіла. На даний час, відзначив експерт, в Росії 20% дітей мають знижену вагу.

У сучасного молодого покоління знизилася місткість легенів на 18% в порівнянні з попередніми поколіннями.

Щорічно, відзначив Баранов, знижується число хлопців, придатних до військової служби. Крім того, порядку третини російських дітей вже мають обмеження до вибору професії за медичними показаннями.

Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, виступаючи на нараді, звернув увагу учасників на проблему табакокуріння в ранньому віці. "Залучення дітей до куріння є найголовнішою нашою поразкою", - відзначив він, додавши, що "тютюнова мафія в Росії стає все більш витонченою", передає "Інтерфакс".
Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть стати однією з найнижчих націй світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі