середа, 12 вересня 2018 20:23

Росіяни хочуть імперської Росії на чолі з новим Сталіним - політолог Ігор Дмітрієв

Росіяни хочуть імперської Росії на чолі з новим Сталіним - політолог Ігор Дмітрієв
9 вересня у 83 містах Росії протестували проти підвищення пенсійного віку Фото: Rosregistr.ru

Підвищення пенсійного віку стало Рубіконом для російського народу. Вперше Путін взяв на себе відповідальність за непопулярну реформу. Про це заявив російський політолог Ігор Дмітрієв.

9 вересня у 83 містах Росії протестували проти підвищення пенсійного віку до 63 років для жінок і 65 років для чоловіків. Всеросійську акцію оголосив опозиціонер Олексій Навальний. Сам взяти участь у ній не зміг. 27 серпня його арештували на 30 діб за мітинги, які відбулися ще взимку. Активісти протестували із плакатами "поверніть наші гроші", "Путін – вор", "Імпічмент" та "Геть царя". За офіційними даними затримали 1195 людей. В трійці лідерів Санкт-Петербург - 623 затриманих, Єкатеринбург - 184 і Краснодар - 60.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беремо з собою воду, їжу, теплі речі - у Москві почався безстроковий протест

"На вулиці вийшла в основному молодь. Акція проти підняття пенсійного віку була формальним приводом. Насправді виступали проти системи. Молоде покоління в Москві й Санкт-Петербурзі сильно відрізняється за ментальним прагненнями від людей старшого віку. Останні - безнадійні. Вони хочуть сильної імперської Росії на чолі з новим Сталіним. Молодь дуже далека від "урапатріотизму" й не хоче мілітарної держави. Росія зараз вступає в епоху пізнього брежневизму. Той самий стьоб і глузування молоді над владою. Раніше думали, що всьому заважають депутати і міністри. Мовляв, втрутиться цар і все виправить. Раптом стало ясно, що він з ними заодно. Наступила розгубленість. Дехто каже: "Як так, ми всі ці роки йому вірили?" Кредит довіри, який був протягом 18 років і здавався безмежним, починає зникати", - каже Ігор Дмітрієв.

Під час мітингу в Москві голова Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський побив українського громадянина на ім'я Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть імперської Росії на чолі з новим Сталіним - політолог Ігор Дмітрієв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі