Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2007 14:41

Росіян обдурювали, показуючи зйомки "геополітичної експедиції" (ФОТО)

13-річний фінський телеглядач зробив відкриття: виявляється, під виглядом кадрів глибоководної "геополітичної експедиції" в якийсь момент російське телебачення показало фрагменти з фільму Джеймса Кемерона "Титаник".

На місці подій знаходилися три основні російські телеканали. Зокрема, в день занурення двох батискафів "Мир" під воду репортаж з місця подій на Північному полюсі вів телеканал "Росія". Але в його репортажі показали не тільки справжні зйомки, але і кадри з-під води, де був видний один з батискафів. Це побачили і за кордоном: за допомогою агентства Reuters, яке розповсюдило кадри по підписці.

Титри в лівому верхньому кутку екрану у момент "кіносеансу" стверджували, що глядач бачить "Північний льодовитий океан", а кореспондент при цьому говорив: "Коли батискаф досяг глибини в 300 метрів, занурення почав другий апарат, що пілотується Євгенієм Черняєвим". Хто ж у такому разі вів зйомку?

Reuters було вимушене вибачатися перед підписчиками і пояснювати, звідки саме були отримані фальсифіковані кадри. Телеканал "Росія" від коментарів відмовляється, передает Newsru
Зараз ви читаєте новину «Росіян обдурювали, показуючи зйомки "геополітичної експедиції" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути