понеділок, 18 серпня 2008 13:30

Росія звинуватила Грузію в зриві обміну військовополоненими

Переговори по обміну полоненими зірвані з вини грузинської сторони, повідомив журналістів помічник командувача військами північно-кавказького військового округу Андрій Бобрун.

"Передача полонених повинна була відбутися сьогодні в 12:00, але грузинськими парламентерами були висунуті вимоги політичного і військового характеру. Грузинські представники покинули переговорний процес і, таким чином, зірвали його", - сказав Бобрун.

За його словами, відповідно до норм міжнародного права грузинська і російська сторони обмінялися списками полонених.

"У нашому списку було 11 чоловік (грузинські військовослужбовці), а в грузинському списку - п"ять чоловік", - сказав Бобрун.

Як тільки російській стороні вдасться встановити контакт з представниками грузинської сторони, переговори поновляться, запевнив представник Міноборони.

"Ми не знаємо, в яких умовах і де знаходяться наші військовослужбовці в полоні у грузинської сторони", - відзначив Бобрун.

Він повідомив, що у грузинських полонених, які знаходяться "наших руках", є можливість регулярно спілкуватися по телефону зі своїми родичами, вони забезпечені триразовим харчуванням і медичним обслуговуванням, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила Грузію в зриві обміну військовополоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі