четвер, 07 серпня 2008 15:22

Росія знайшла український слід у грузино-осетинському конфлікті

Активізація силових дій Грузії в Південній Осетії багато в чому пов"язана з масштабними постачаннями у Тбілісі різного озброєння і військової техніки, заявило високопоставлене військово-дипломатичне джерело в Москві.

"Низка західних держав, а також Україна останніми роками безкоштовно передали або продали Грузії близько 400 танків і бронемашин, 150 артилерійських знарядь і мінометів, десяток бойових вертольотів. Такі масштабні постачання зброї дестабілізують обстановку в регіоні і провокує грузинські власті на силове вирішення конфліктів в Південній Осетії і Абхазії", - сказало джерело.

Згідно з офіційними даними Міноборони РФ, Грузії було поставлено 206 танків, зокрема 175 - державами НАТО, 186 броньованих машин (126 - від НАТО), 79 артилерійських знарядь (67 - від НАТО), 25 вертольотів (12 - від НАТО), 70 мінометів, 10 зенітних ракетних комплексів, вісім безпілотних літальних апаратів ізраїльського виробництва, іншу зброю. Крім того, країни НАТО передали Грузії чотири бойові літаки.

До передачі Грузії, за інформацією Міноборони РФ, планується також 145 бронемашин, 262 артилерійські снаряди і міномети, 14 бойових літаків, зокрема чотири винищувачі "Міраж-2000", а також 25 бойових вертольотів, зокрема 15 американських "Блек Хок", шість зенітних ракетних комплексів інше озброєння.

Військову допомогу Грузії надають США, Болгарія, Великобританія, Угорщина і Греція, Латвія, Литва, Туреччина, Франція, Чехія і Естонія, Ізраїль, Боснія, Сербія і Україна, відзначає Міноборони РФ, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія знайшла український слід у грузино-осетинському конфлікті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі