середа, 10 жовтня 2007 11:41

Росія заявляє про 47 спійманих іноземних шпигунів

ФСБ Росії з початку 2007 року присікла діяльність 47 кадрових співробітників і агентів іноземних спецслужб, які займалися шпигунством. Про це розповів директор ФСБ Росії генерал армії Микола Патрушев. За словами Патрушева, всього з 2003 року виявлено більше 270 активно діючих кадрових співробітників і 70 агентів іноземних розвідок, серед яких 35 були громадянами Росії, передає Lenta.Ru.

Крім того, спецслужбам вдалося присікти дії шести росіян, які збиралися передати зарубіжним спецслужбам відомості, що складають державну таємницю. Наразі ведеться слідство відносно ще трьох громадян Росії.

Як повідомив генерал, найбільшу активність відносно Росії в даний час проявляють спецслужби Великобританії, які не тільки ведуть розвідку по всіх напрямах, але і прагнуть вплинути на розвиток внутрішньополітичної ситуації в Росії. Також активну діяльність ведуть спецслужби Туреччини і Пакистану.

Окрім того, Патрушев розповів, що в рамках боротьби з міжнародним тероризмом спецслужби ФСБ Росії підтримують зв"язок із 136 органами безпеки і спецслужбами 76 країн. Найбільш тісна співпраця ведеться із спецслужбами країн - учасниць СНД у рамках Ради керівників органів безпеки цих держав.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявляє про 47 спійманих іноземних шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі