субота, 08 грудня 2007 12:27

Росія засудила небажання лідерів Косово проявити гнучкість

Росія добиватиметься продовження переговорів, направлених на пошук компромісу з питання про статус Косово у форматі "трійки" у складі представника Європейського Союзу, РФ і США.

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін.

Чуркін підкреслив, що відведені Контактній групі 120 днів для врегулювання питання про Косово шляхом переговорів не привели до якого-небудь конкретного результату.

Російський посол відзначив готовність Сербії йти на компроміс і засудив небажання лідерів Косово проявити гнучкість.

Представник Росії заявив, що Белград готовий надати Косово широкі повноваження в рамках автономії аж до можливості вступати у відносини з міжнародними фінансовими інститутами, мати власну жандармерію і посилати на міжнародні змагання спортивні команди під своїм прапором.

Проте Сербія хоче зберегти суверенітет над Косово і виступає проти визнання краю як самостійний суб"єкт міжнародних відносин, що має право вступати в ООН і інші міждержавні організації.

Чуркін заявив, що парадокс полягає в тому, що, і проголосивши незалежність, Косово не зможе добитися цієї мети.

Як відомо, 7 грудня "трійка" Контактної групи по Косово у складі представника Євросоюзу, Росії і США направила Генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну доповідь про результати 120-денної роботи по пошуку компромісу з питання про статус краю, повідомляє АМИ ""Новости - Украина"".

Зараз ви читаєте новину «Росія засудила небажання лідерів Косово проявити гнучкість ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі