понеділок, 09 липня 2007 13:06

Росія запропонувала США укласти підводну угоду

Командування ВМФ Росії звернулося до США з проханням укласти угоду про уникнення інцидентів під водою.

За словами адмірала флоту Володимира Масоріна, питання про укладання угоди обговорювалося з головкомом ВМС США адміралом Майком Малленом, але "поки вони не дуже цього хочуть". Проте Масорін висловив сподівання, що цієї теми торкнуться на наступній зустрічі з американським адміралом, і "буде знайдено позитивне рішення цього складного питання".

Масорін заявив, що "у нас з багатьма державами підписані угоди про безпеку плавання надводних кораблів. Практично з усіма провідними країнами світу". Проте, за його словами, через часті випадки зіткнень під водою "ми пропонуємо провідним державам розробити і підписати таку угоду про безпеку мореплавання підводних човнів".

Як повідомив Масорін, у 2006 році російський і американський підводні човни, які відстежували один одного в Баренцовому морі, так небезпечно маневрували, що могли зіткнутись у підводному положенні, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Росія запропонувала США укласти підводну угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі