середа, 30 січня 2008 11:23

Росія запропонувала розширити "Велику вісімку"

Росія запропонувала розширити "Велику вісімку"
"Велику вісімку" (G8), в яку входять Велика Британія, Німеччина, США, Канада, Італія, Японія, Франція і Росія, має бути розширена до 13-14 країн, заявив віце-прем"єр і міністр фінансів Росії Олексій Кудрін.

Кудрін пояснив необхідність реформування клубу найрозвиненіших промислових країн світу "зміною світової економічної архітектури". Які саме країни пропонує включити в G8 Росія, міністр не повідомив.

Нагадаємо, що Росію прийняли в "Велику вісімку" тільки 1998 року. До цього група називалася G7 (Group of seven). Ще раніше клуб нараховував лише шістьох учасників – Канада приєдналася до нього тільки 1976 року.

У 2007 році Джон Маккейн, американський сенатор і один з кандидатів в президенти США від Республіканської партії, закликав прибрати з G8 Росію, а замість неї ввести в цей клуб Індію та Китай.

Олексій Кудрін, виступаючи на економічному форумі "Форум Росія", заявив також, що необхідно змінити частки акціонерів у капіталі Міжнародного валютного фонду. Він навів за приклад Індію, економіка якої більше Бельгії, але її частка в МВФ менше бельгійської. Його слова передає "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Росія запропонувала розширити "Велику вісімку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі