четвер, 27 грудня 2007 10:13

Росія запевняє, що ТУ-154 не порушував повітряний простір Фінляндії

Літак Ту-154 ВПС Росії, що виконував політ уздовж кордону Фінляндії, повітряний простір цієї країни не порушував, повідомив в середу представник ВПС РФ полковник Олександр Дробишевський. "Дійсно літак Ту-154 ВПС Росії виконував політ у даному районі, але кордон  з Фінляндією не порушував", - сказав Дробишевський.

Він пояснив, що під час польоту за вказівкою диспетчера зонального Центру управління повітряного руху Талліна (Естонія) з 10:56 до 11:02 "було виконано відхилення від маршруту убік". "Диспетчер двічі давав команду на відхилення і вона була виконана", - відзначив полковник.

За його словами, об 11:02 російський літак Ту-154 повернувся на свій маршрут і продовжив політ, не порушуючи кордон. "У російської сторони є всі матеріали об"єктивного контролю польоту Ту-154", - відзначив Дробишевський.

Фінські ЗМІ повідомили, що російський літак Ту 154 порушив в середу близько 11 годин за місцевим часом повітряний простір Фінляндії у  районі на північний захід від міста Борго. За даними ЗМІ, літак залетів на півкілометра углиб повітряної території Фінляндії і знаходився там три хвилини.

Це другий за день інцидент з літаками ВПС РФ: рано вранці у середу два винищувачі F-16 ВПС Данії були підняті по тривозі у повітря після того, як поблизу повітряного простору країни з"явилися російські стратегічні бомбардувальники Ту-160.

Востаннє порушення повітряного простору Фінляндії російським літаком було зареєстровано у вересні 2007 року.

Тоді Росія визнала факт порушення, висловила співчуття і завірила фінську владу, що даний випадок носив ненавмисний характер і був пов"язаний з неузгодженістю дій екіпажа і наземних служб, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Росія запевняє, що ТУ-154 не порушував повітряний простір Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі