четвер, 26 листопада 2009 17:12

Росія займеться радянською зброєю НАТО

Росія займеться радянською зброєю НАТО

Росія "впритул вийшла" до підписання договору про обслуговування радянської військової техніки, що стоїть на озброєнні НАТО. Про це заявив постпред РФ при альянсі Дмитро Рогозін,його слова передає "Комерсант". Йдеться про техніку, яка все ще застосовується країнами НАТО, що раніше входили в Організацію Варшавського договору. Так, радянських військових і військово-транспортних гелікоптерів за межами Росії більше 400 одиниць, розповів Рогозін.

Договір обговорюватиметься на засіданні ради Росія - НАТО на рівні міністрів закордонних справ 4 грудня, а підписаний може бути вже в 2010 році. Другою стороною виступить Організація Північноатлантичного договору з технічного обслуговування і забезпечення (NAMSO). Роботу над угодою "Комерсанту" підтвердили в МЗС і "Рособоронекспорті".

Очікується, що 4 грудня учасники засідання в Брюсселі, яке стане першим повноцінним з часу війни в Південній Осетії, оголосять про відновлення військової співпраці між РФ та альянсом. Вона була заморожена якраз після російсько-грузинського конфлікту. За словами Дмитра Рогозіна, тоді ж буде оголошено, що Росія повернеться в операцію Active Endeavour в Середземному морі і відновить спільну з силами НАТО боротьбу з сомалійськими піратами.

Також повинен бути затверджений план спільної роботи на 2010 рік. Крім того, Росія і НАТО планують розпочати проводити разом огляд і оцінку спільних загроз безпеці. На 16-17 грудня призначений перший візит до Москви глави альянсу Андерса Фог Расмуссена.

Відновлення відносин між Росією і НАТО почалося влітку 2009 року після неформального засідання на Корфі. Після того, як Расмуссен змінив на посту генсека Яапа де Хооп-Схеффера, він оголосив про намір "перевернути темну сторінку" у відносинах з Москвою, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія займеться радянською зброєю НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі