середа, 13 червня 2007 15:17

Росія з ЄС так і не домовляться до кінця року

Росія і ЄС цього року не зможуть підписати нову стратегічна угоду, вважає глава Російського союзу промисловців та підприємців Олександр Шохін. "Шансів немає", - сказав він, відповідаючи на питання, чи є можливість досягти угоди до кінця року.

Термін дії угоди про партнерство і співпрацю, яка регламентує співпрацю Росії і ЄС, закінчується 1 грудня 2007 року. Переговори про нову угоду блокуються Польщею, яка вимагає від Росії зняти обмеження на імпорт своєї сільгосппродукції.

На думку Шохіна, існує вірогідність, що до кінця року Єврокомісія все-таки отримає мандат на проведення переговорів, проте підписати нову угоду не вдасться.

Проте драматизувати цю ситуацію, на думку глави РСПП, не варто. "Нам з ЄС перш за все треба визначитися, чи потрібна взагалі нова угода, оскільки вона втратить сенс, як тільки ми вступимо до ВТО", - сказав він. www.gazeta.ru
Зараз ви читаєте новину «Росія з ЄС так і не домовляться до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі