четвер, 28 серпня 2008 09:34

Росія врятувала рейтинг Михайла Саакашвілі

Екс-президент Грузії Едуард Шеварднадзе заявив 27 серпня на прес-конференції в Тбілісі, що дії керівництва Росії на порядок підняли рейтинг президента Михайла Саакашвілі.

У бесіді з журналістами Шеварднадзе зазначив, що після категоричних заяв керівництва Росії рейтинг Саакашвілі в Грузії виріс "вдесятеро", оскільки "природа грузина така, що коли втручаються в його справи, в ньому особливо виявляється національна гордість. Так вийшло і з Саакашвілі, коли російські керівники заявили про припинення з ним будь-яких контактів"

Едуард Шеварднадзе заявив, що Росія, визнавши незалежність Абхазії та Південної Осетії, фактично врятувала Саакашвілі від відповідальності за погану підготовку військових дій проти "так званої Південної Осетії".

Також екс-президент Грузії вказав, що зараз ані США, ані Європа не готові до зміни влади в Грузії, оскільки "мають врегулювати набагато важливіші питання".

Едуард Шеварднадзе, колишній міністр закордонних справ СРСР, прийшов до влади в Грузії незабаром після розпаду Радянського Союзу, в березні 1992 року в результаті військового перевороту, змістивши президента Звіада Гамсахурдіа та очоливши Тимчасову державну раду.

У 1995 році Шеварднадзе був обраний президентом Грузії, а в 2000 році - переобраний на другий термін.

23 листопада 2003 року він подав у відставку, після того, як опозиція на чолі з Саакашвілі організувала масові акції протесту, оголосивши фальсифікацією результати парламентських виборів, що виграв блок Шеварднадзе "За нову Грузію", - ці події отримали назву "Революції троянд", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія врятувала рейтинг Михайла Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі