четвер, 20 вересня 2007 19:33

Росія визнала порушення повітряного кордону Фінляндії військовим літаком

Росія визнала, що її військовий літак порушив повітряний простір Фінляндії, передає прес-аташе посольства РФ у Фінляндії Іріна Нальотова.

"У бесіді з міністром закордонних справ Фінляндії Ілккою Каннервою посол Росії у Фінляндії Олександр Румянцев від імені російської сторони висловив співчуття у зв"язку випадком порушення меж повітряного простору Фінляндії російським військово-транспортним літаком", - сказала Нальотова.

При цьому посол відзначив, що, за даними розслідування, випадок носив "ненавмисний характер", і був пов"язаний "з неузгодженістю дій екіпажа і наземних служб".

Раніше міністерство оборони Фінляндії заявило, що літак ІЛ-76 військово-транспортної авіації ВВС Росії 14 вересня порушив повітряний простір країни. Російський літак вторгся в повітряний простір Фінляндії на глибину 4,5 кілометра і знаходився в нім протягом трьох хвилин. Прем"єр-міністр Фінляндії вимагав від Москви пояснень, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала порушення повітряного кордону Фінляндії військовим літаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі