вівторок, 23 жовтня 2007 14:39

Росія виявилася європейським лідером за кількістю гастарбайтерів

Росія є європейським лідером по числу іммігрантів: країни припадає на частку 48 відсотків трудових мігрантів, що їдуть на заробітки в країни Європи. Про це заявив глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський з посиланням на дані міжнародних організацій.

Близько 65 відсотків своїх заробітків, або 13 мільярдів рублів на рік, мігранти відправляють в свої рідні країни. Ромодановський привів в приклад Таджикистан, Киргизію і Молдавію, відзначивши, що більше 30 відсотків ВВП цих країн складають гроші, запрацьовані їхніми громадянами в Росії. Раніше у ФМС заявляли, що внесок мігрантів в російську економіку щорічно складає 50 мільярдів доларів.

За даними російських чиновників, в країні офіційно зареєстровано близько 1,65 мільйони трудових мігрантів, ще близько двох мільйонів іноземців трудиться нелегально. Втім, незалежні експерти вважають, що ці цифри значно занижені і реальна кількість мігрантів в Росії набагато вища.

Мігранти часто прагнуть приховати свої реальні доходи, оскільки прибутковий податок для них складає 30 відсотків, а не 13 відсотків, як для резидентів Росії. Резидентом вважається кожен, хто офіційно прожив в країні більше півроку, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія виявилася європейським лідером за кількістю гастарбайтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі