середа, 30 січня 2008 21:02

Росія виявилася найбільш телекомунікаційно розвиненою сировинною державою

Росія очолила рейтинг телекомунікаційно-розвинених традиційних і сировинних економік, набравши 6,11 балу за десятибальною шкалою Connectivity Scorecard.

Друге і третє місця зайняли Малайзія і Мексика. Китай і Індія зайняли 6 і 8 місця відповідно.

У аналогічному рейтингу для інноваційних економік перші місця дісталися США, Швеції і Японії. Замикають список Угорщина, Чехія і Польща.

Рейтинг ConnectivityScorecard створений професором Лондонської школи бізнесу Леонардом Вейверманом. Він оцінює використання телекомунікацій, зокрема мереж, стільникових телефонів і комп"ютерів, по трьом десяткам параметрів.

Очікується, що відповідні дослідження проводитимуться раз на один-два роки. Вейверман прогнозує, що Росія в найближчі десять років не зможе утримати перше місце, а Індія, навпаки, підніметься на декілька рядків.

Зазвичай перші місця в таких рейтингах займає Південна Корея. За словами Вейвермана, це відбувається  через великі бюджетні витрати на IT-технології, пише Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Росія виявилася найбільш телекомунікаційно розвиненою сировинною державою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі