понеділок, 08 вересня 2008 19:29

Росія виведе війська із Грузії після розгортання міжнародних механізмів

Росія виведе миротворців із зон біля Південної Осетії й Абхазії протягом десяти днів після розгортання там міжнародних механізмів, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

"Укотре підтвердили зобов"язання всіх сторін у повному обсязі дотримуватися положень плану Медведєва - Саркозі про шість пунктів", - сказав Медведєв на прес-конференції за підсумками переговорів із президентом Франції Ніколя Саркозі.

Президент РФ зазначив, що перша позиція, яку підтверджено в рішенні: "Виведення всіх російських миротворчих сил, п"яти спостережних постів на лінії від Поті до Сенакі включно - максимум протягом семи днів, беручи до уваги підписання 8 вересня 2008 року документів, що юридично зобов"язують, з гарантіями незастосування сили проти Абхазії".

Як другу позицію Медведєв назвав повне виведення російських миротворчих сил із зон, прилеглих до Південної Осетії й Абхазії, протягом десяти днів після розгортання в цих зонах міжнародних механізмів, зокрема щонайменше 200 спостерігачів від Євросоюзу, що має відбутися не пізніше 1 жовтня 2008 року.

За його словами, це повинні зробити "з урахуванням обов"язкових юридичних документів про незастосування сили проти Абхазії та Південної Осетії". "Зараз такі документи російська сторона одержала", - додав Медведєв, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Росія виведе війська із Грузії після розгортання міжнародних механізмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі