субота, 06 вересня 2008 22:36

Росія висунула умову НАТО для продовження співпраці

В разі прийняття НАТО відносно Грузії Плану дій з членства (ПДЧ) Російська Федерація "припинить яку-небудь співпрацю і всі контакти з НАТО". Про це заявив постійний представник РФ при НАТО Дмитро Рогозін в інтерв"ю французькій газеті "Le Mond".

"В тому випадку, якщо НАТО зробить, таким чином, ще одну значну помилку в своїй східноєвропейській політиці, ми не зможемо і далі продовжувати підтримувати зв"язки з цією організацією. Для нас це означатиме, що НАТО перейшла "червону лінію", - відзначив Дмитро Рогозін.

"Ситуація нещодавно погіршала у зв"язку з питанням про кандидатури України і Грузії на вступ в НАТО", - відзначив Дмитро Рогозін. Можливість прийняття ПДЧ відносно Грузії він назвав "безвідповідальним кроком".

"Михайло Саакашвілі мав намір зруйнувати бар"єри на дорозі вступу його країни в НАТО, намагаючись провести фізичне знищення жителів Південної Осетії і Абхазії. Ми сподівалися, що НАТО підтримає позицію Росії, яка як і Грузія має статус партнера цієї організації. Є фактом те, що Грузія напала на невеликий народ Кавказу і що ми втрутилися для того, щоб захистити його. Ми чекали, що послідує критика в адресу Саакашвілі - але так нічого і не почули", - підкреслив Дмитро Рогозін.

Кажучи про нинішню ситуацію, Дмитро Рогозін підкреслив, що "Росія не має наміру залишатися на грузинській території" і війська "в принципі можуть бути виведені" після того, як міжнародні спостерігачі здійснять перевірку демілітаризації зони конфлікту. "В даний час ми присутні там тому, що чекаємо спостерігачів", - повідомив Дмитро Рогозін, повідомляє ЛігаБізнесИнформ
Зараз ви читаєте новину «Росія висунула умову НАТО для продовження співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі