пʼятниця, 15 червня 2007 16:59

Росія вимагає звільнити затриманого в Австрії росіянина

Посол Австрії в Москві Мартін Вуковіч в п"ятницю, 15 червня, був запрошений в МЗС РФ, де йому було заявлено про категоричне неприйняття Росією арешту австрійськими правоохоронними органами співробітника Роскосмоса за підозрою в шпигунській діяльності.

Мартіну Вуковічу повідомили, що в Росії розцінюють дії австрійської влади як недружній крок, що завдає збитку двостороннім відносинам. МЗС зажадав від Австрії негайно звільнити співробітника Роськомоса і надати йому можливість повернутися на батьківщину.

Російська сторона також відзначила, що арешт члена російської делегації на засіданні Комітету ООН по космосу у Відні суперечить Конвенції 1946 року про привілеї і імунітет Об"єднаних Націй, згідно з якою посадовці, що входять до складу делегацій своїх країн на заходах ООН, користуються імунітетом від особистого арешту і затримання, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає звільнити затриманого в Австрії росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі