пʼятниця, 30 травня 2008 16:05

Росія вимагає від ООН заслухати позицію Абхазії з приводу збитого літака

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наполягає, щоб Рада Безпеки ООН при розгляді інциденту про збитий в Абхазії грузинський літак-розвідник вислухала позицію абхазької сторони.

"Без Абхазії з цим питанням розбиратися безглуздо. Те, що Абхазії відмовляють в участі у цьому розгляді, наводить на думку про те, що ця затія брудна", - заявив він.

На думку Лаврова, повідомляє Бі-Бі-Сі, нинішня криза полягає в тому, що грузинська сторона "грубо порушує свої зобов"язання" в зоні грузино-абхазького конфлікту.

Доповідь про збитий грузинський безпілотний літак, яка була надана Місією ООН в Грузії, Рада Безпеки ООН планує розглянути ввечері в п"ятницю, 30 травня. У доповіді підтверджується версія Тбілісі про те, що грузинський літак був збитий винищувачем російських ВПС.

В той же час Москва це категорично заперечує. І, як стало відомо сьогодні, абхазька сторона готова надати матеріали, що доводять слова Росії. Заступник міністра оборони невизнаної республіки Абхазії Гарі Купалба повідомив GPSearch.Org, що "наданий грузинською стороною відеозапис (зйомка з борту літака) - це монтаж", а "будь-які заяви, що безпілотник збили російські ВПС, абсурдні".

"Ми готові надати матеріали, які повністю спростовують докази грузинської сторони", - додав Купалба.

Зазначимо, що інцидент, який розслідується, мав місце 20 квітня, але не був першим. Раніше безпілотний літак був збитий 18 березня. А 4 травня російські агентства з посиланням на міністерство оборони Абхазії повідомили про те, що абхазькі ППО збили ще два грузинських безпілотних літальних апарати, які патрулювали район абхазького кордону, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає від ООН заслухати позицію Абхазії з приводу збитого літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі