понеділок, 13 грудня 2010 16:11

Росія використала вже більше половини природних запасів нафти

Росія використала вже більше половини природних запасів нафти

Запаси нафти в Росії вироблені більш ніж на 50%. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на матеріали, підготовлені до засідання Ради безпеки країни 13 грудня.

У документі також наведено прогнозну оцінку ресурсів газу в країні - 165 трильйонів кубометрів. Також наголошено, що знос потужностей в електроенергетиці і газовій промисловості становить 60%, а в нафтопереробній - до 80%.

У свою чергу, президент Росії Дмитро Медведєв під час засідання Ради безпеки заявив, що розвідані запаси нафти і газу в країні, хоча і поступово виснажуються, але залишаються достатніми. Він також заявив про необхідність розробки доктрини енергетичної безпеки, яка дозволила б навести "елементарний лад" у енергетиці, а також модернізувати паливно-енергетичний комплекс (ПЕК) країни.

Зараз Росія посідає сьоме місце у світі за доведеними запасами нафти, які оцінюються більш ніж в 74 мільярдів баррелів. При цьому в російському Міненерго не очікують відкриття нових великих нафтових проектів протягом найближчих десяти років.

У 2009 році Росія стала найбільшим виробником нафти в світі з видобутком 494 млн тонн. У жовтні поточного року міністр енергетики Сергій Шматко заявив, що видобуток нафти в країні за підсумками року перевищить 500 мільйонів тонн і залишиться на такому рівні найближчими двома роками.

Зараз ви читаєте новину «Росія використала вже більше половини природних запасів нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі