вівторок, 05 червня 2007 19:23

Росія відмовилася від спільних навчань з США через недовіру

Росія не братиме участі ні в яких спільних навчаннях в Румунії і Болгарії за участю США, що їх запропонував румунський міністр оборони як компенсацію за створення так званих "легких" військових баз США на території цих країн.

Про це заявив сьогодні радник міністра оборони Росії Володимир Шаманов. Так він прокоментував зроблену напередодні міністром оборони Румунії від імені Бухареста і Софії заяву із запрошенням Росії брати участь в сумісних трибічних військових маневрах.

"Румунський міністр оборони, мабуть, погано знає історію, раз він висуває подібну пропозицію. Хотілося б нагадати, що за рішенням радянського керівництва в передвоєнні роки наша армія взяла активну участь в спільних ученнях зі збройними силами фашистської Німеччини. Чим все це закінчилося, добре відомо - віроломним нападом Німеччини на Радянський Союз і кровопролитною війною", - сказав генерал Шаманов.

"Навчання - це вищий ступінь бойової підготовки військ в мирних умовах. Для їх проведення необхідний високий ступінь довіри між країнами-учасницями. Про яку довіру в даному випадку може йти мова, якщо США говорять про розгортання в Румунії і Болгарії "легких" баз, які існуватимуть тільки теоретично, бо їх перетворення на "важкі" бази - справа одного-двох тижнів, максимум - півтори місяці", - відзначив радник міністра оборони, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася від спільних навчань з США через недовіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі