понеділок, 07 травня 2007 19:06

Росія відмовилася разом з Естонією святкувати перемогу над фашизмом

Російське посольство не братиме участь в заходах, організовуваних урядом Естонії 8 травня, - в день перемоги антигітлерівської коаліції. Російські дипломати відхилили запрошення Естонії на святкування Дня Перемоги над фашизмом.

Як сказав прес-аташе посольства Максим Козлов, у російських дипломатів своя програма, яка пройде 9 травня в день Перемоги у Великій вітчизняній війні так само, як і в попередні роки, не дивлячись на останні події в Талліні.

Цього дня співробітники дипломатичних представництв Росії покладають квіти до меморіалів, встановлених в різних містах республіки на честь бійців, що воювали на стороні антигітлерівської коаліції. У Талліні квіти і вінки будуть за традицією покладені до меморіалу Маар"ямяе, на кладовищі Метсакальмісту і до пам"ятника Невідомому солдатові на військовому кладовищі.

Оскільки пам"ятник Невідомому солдатові і скульптурна частина демонтованого пам"ятника Солдатові-визволителеві знаходяться тепер поряд один з одним, то при покладанні квітів вони будуть сприйматися як єдиний меморіал, пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася разом з Естонією святкувати перемогу над фашизмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі