понеділок, 24 березня 2008 14:13

Росія відмовила НАТО в транзиті вантажів до Афганістану

Росія обмежить можливий сухопутний транзит через свою територію вантажів, призначених для антиталібського угрупування в Афганістані, двома принциповими умовами, повідомило агентству військово-дипломатичне джерело в Москві.

По-перше, підкреслило джерело, мова йде про транзит не для потреб угрупування НАТО в Афганістані, відомого як Об"єднана коаліція "Довготривала свобода", а для Міжнародних сил з підтримки безпеки в Афганістані (ISAF), створених на основі мандата ООН.

По-друге, пояснило джерело, транзит буде можливий тільки за тієї умови, що перевозитися будуть не боєприпаси і військова техніка, а вантажі невоєнного призначення: продукти харчування, одяг, пальне, меблі та інше майно, необхідне військовим контингентам не для ведення бойових дій, а в побуті.

Про те, що Росія і НАТО ведуть переговори про співпрацю в області транспортування вантажів для ISAF, газета TheFinancialTimes повідомила з посиланням на дипломатичні джерела на початку березня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовила НАТО в транзиті вантажів до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі