середа, 17 вересня 2008 15:41

Росія створить єдиний енергетичний простір з Абхазією і Південною Осетією

Росія об"єднає свої енергетичні і транспортні системи, а також системи зв"язку і телекомунікацій з Абхазією і Південною Осетією. Про це мовиться в договорах про дружбу і співпрацю між республіками і Російською Федерацією, підписаних 17 вересня в Кремлі, повідомляє РІА Новости.

В угодах мовиться, що країни "прагнутимуть до досягнення високого ступеня економічної інтеграції". Також Росія підтримуватиме фінансові системи Абхазії і Південної Осетії. Докладного опису характеру підтримки поки не приводиться.

Окрім економічних сфер співпраці, угоди про дружбу включають і військові складові. Зокрема, російські військовослужбовці охоронятимуть кордони Абхазії і Південної Осетії разом з прикордонниками республік. З Абхазією Росія також домовилася про надання права на будівництво об"єктів військової інфраструктури, зокрема - військових баз. Про будівництво баз в Південній Осетії домовленість була досягнута раніше.

Відзначимо, що в серпні 2008 року президент Абхазії Сергій Багапш стверджував, що нових військових баз РФ на території республіки не з"явиться. Глава республіки також стверджував, що Чорноморський флот РФ не базуватиметься біля берегів Абхазії.

У договорі про дружбу мовиться, що Росія представлятиме інтереси республік в інших країнах. Крім того, жителі республік зможуть мати подвійне громадянство - російсько-абхазьке або російсько-південноосетинське. Росії і Абхазії для цього доведеться укласти окрему угоду.

Зараз ви читаєте новину «Росія створить єдиний енергетичний простір з Абхазією і Південною Осетією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі