субота, 10 листопада 2007 17:50

Росія розраховує на милість України

Росія розраховує, що Україна не буде вводити обмежень перебування росіян і не буде створювати дискримінаційні умови перебування росіян в Україні.

Про це сказано в повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

"Розраховуємо, що й відносно російських громадян, котрі перебувають на території України, також не будуть створені норми дискримінаційного для росіян характеру", - сказано в повідомленні МЗС Росії.

Ця заява МЗС Росії пов"язана з ужорсточенням міграційного обліку для всіх категорій іноземних громадян, які перебувають у Росії.

Жорсткість міграційного обліку пов"язана зі змінами російських законодавчих актів і уведенням нових правил міграційного обліку, які вводять обов"язковий облік іноземців у триденний строк за місцем перебування.

"Хотіли б особливо звернути увагу, що новий порядок міграційного обліку в Російській Федерації не має будь-якого дискримінаційного характеру", - сказано в повідомленні МЗС Росії.

У зв"язку з цими змінами Росія запропонувала Україні укласти міжурядовий Протокол про припинення дії Протоколу від 30 жовтня 2004 року про внесення змін до міжурядової Угоди про безвізові поїздки громадян Російської Федерації й України від 16 січня 1997 року.

З метою якнайшвидшого укладання нового міжурядового Протоколу Росія запропонувала Україні провести консультації щодо узгодження проекту.

Міністерство закордонних справ України вважає, що можливе введення Росією нових міграційних правил відносно громадян України стане перешкодою для вільного пересування громадян Росії й України на території обох країн.

Між Україною й Росією продовжує діяти угода про безвізові поїздки громадян України й Росії від 16 січня 1997 року.

У жовтні Уряд Росії затвердив правила оформлення запрошень на в"їзд у Росію іноземних громадян і осіб без громадянства, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія розраховує на милість України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі