середа, 20 серпня 2008 11:43

Росія розгляне питання незалежності Абхазії і Південної Осетії

Раду Федерації розгляне звернення про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії на позачерговому засіданні 25 серпня, повідомила віце-спікер верхньої палати російського парламенту Світлана Орлова.

"25 серпня ми збираємося спеціально на позачергове засідання з цього питання", - сказала вона.

Орлова уточнила, що мова йде, зокрема, про звернення Північної Осетії, що поступило у верхню палату, про визнання незалежності Південної Осетії.

У разі ухвалення парламентарями позитивного рішення, пояснила віце-спікер, питання поступає на затвердження президентові РФ.

"Це питання можна вирішити в достатньо стислі терміни", - говорить Орлова.

Вона повідомила, що до понеділка це питання ретельно опрацьовуватиметься всіма комітетами і комісіями верхньої палати. "Ми маємо намір показати ясну картину події в Південній Осетії, зокрема міжнародним організаціями, що Саакашвілі стріляв по мирному населенню, що в Південній Осетії тисячі загиблих", - заявила віце-спікер.

Раніше спікер Ради федерації Сергій Міронов заявив, що "Рада федерації готова визнати незалежний статус Південної Осетії і Абхазії, якщо того побажає народ цих республік, а також якщо буде відповідне вирішення президента Росії", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія розгляне питання незалежності Абхазії і Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі