середа, 10 вересня 2008 12:47

Росія пропонує виробникам і споживачам нафти прямі контракти

Довгострокові прямі контракти між основними виробниками і споживачами нафтової сировини можуть стати одним з важливих інструментів вирішення проблеми непередбачуваних коливань цін на нафту, вважає віце-прем"єр Росії Ігор Сечін.

"І за рахунок цього - зниження ролі недобросовісних посередників, діяльність яких не має економічної доцільності", - сказав Сечін, виступаючи на сесії Конференції міністрів нафти країн-учасниць ОПЕК.

Ще однією з проблем, з якою зіткнулися учасники ринку, віце-прем"єр назвав вихід на світові енергетичні ринки нових великих країн-споживачів нафти, які швидко розвиваються. "І при цьому спостерігається стабілізація об"ємів споживання в розвинених країнах", - відзначив він.

"Позиція Росії однозначна: проблема невизначеності цін на нафту може і повинна бути вирішена світовою спільнотою. Ми вважаємо, що, тільки об"єднавши зусилля країн-виробників і країн-споживачів, можна долати труднощі, що виникають", - заявив Сечін, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія пропонує виробникам і споживачам нафти прямі контракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі