неділя, 08 липня 2007 13:30

Росія пропонує створити глобальну систему до 2020 року

Глобальна система протиракетної оборони (ПРО), яку пропонує Росія, може бути створена до 2020 року, заявив перший віце-прем"єр Сергій Іванов. "Ми пропонуємо створити до 2020 року єдину систему для всіх учасників з рівним доступом до управління цієї системи", - сказав він, уточнивши, що ця пропозиція стосується як США, так і європейських країн, включаючи нейтральні, такі як, наприклад, Австрія, Фінляндія, Швеція.

За словами Іванова, йдеться про створення центрів обміну даними в Москві і в Брюсселі, який є столицею і НАТО, і Євросоюзу. Перший віце-прем"єр нагадав про зроблений президентом Росії американцям пропозиції спільно використовувати Габалінську РЛС у разі відмови США від планів розміщення елементів своєї системи ПРО в Польщі і Чехії. Іванов відзначив, що на сьогоднішній день кращої, ніж ця, станції немає. Вона "спостерігає не тільки ракетні пуски по балістичній траєкторії, але і всі пуски крилатих ракет у величезному сегменті, що охоплює не тільки Іран", сказав перший віце-прем"єр.

"Крім того, Росія готова в майбутньому надати в загальну інформаційну систему нову російську станцію радіолокації, спорудження якої зараз ведеться в Краснодарському краю, в Армавірі", - нагадав Іванов, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Росія пропонує створити глобальну систему до 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі