Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 11:12

Росія проігнорує економічний форум в Лондоні

Російський економічний форум (РЕФ), що відкривається 22 квітня в Лондоні  буде проігнорований представниками російської держави і держкомпаній у зв"язку з вказівкою віддати перевагу червневий економічний форум в Санкт-Петербурзі, що поступила з Кремля, пише "Комерсант".

За інформацією видання, в попередній програмі на 6 квітня в списку дискутантів і доповідачів Рефа значилися такі люди, як голова експертного управління адміністрації президента Аркадій Дворковіч, заступник розділу Мерта Кирило Андросов, глава ТОВ "Газпром експорт" Олександр Мєдвєдєв, заступник керівника апарату уряду Михайло Копєйкін, проте ніхто з них на форумі не з"явиться. В той же час "Відомості" пишуть, що на форумі все-таки з"явиться Михайло Копєйкін і зробить там цілих чотири доповіді.

Бізнесмени також вирішили проігнорувати форум. Як повідомляють "Відомості", до Лондона збираються тільки президент "Транснєфті" Семен Вайншток, голова Зовнішекономбанку Володимир Дмітрієв і власник "Євромережі" Євген Чічваркін. "Комерсант" же повідомляє, що поки з топ-менеджерів крупних держкомпаній і відомств підтвердив свою присутність на РЕФі лише Семен Вайншток.

За інформацією "Комерсанта", очікувалися неофіційні відвідини РЕФу віце-прем"єром Олександром Жуковим, проте, як пояснили виданню в оточенні віце-прем"єра, він "на форум і не збирався".

"Комерсант" указує три версії того, що трапився. По одній з них, три тижні тому помічник президента Віктор Іванов дав неофіційну вказівку чиновникам "не влаштовувати другого Куршевеля з Лондона" і утриматися від візиту на РЕФ. За іншою, рішення бойкотувати РЕФ було ухвалене в Кремлі після конфліктів з МЗС Великобританії. За третьою версією, настійна рекомендація не їздити до Лондона була поширена з адміністрації президента лише вранці 18 квітня.

Серед представників приватних компаній висловлюється думка, що головною причиною що відбувається є намір Кремля підсилити статус Міжнародного економічного форуму в Санкт-Петербурзі, який організовується Мінекономрозвитку в партнерстві із Всесвітнім економічним форумом, організатором Давоського форуму, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Росія проігнорує економічний форум в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути