вівторок, 13 серпня 2019 19:52

Росія продовжує розплачуватися за забруднення нафтопроводу "Дружба"

Росія продовжує розплачуватися за забруднення нафтопроводу "Дружба"
Росія виплатила Україні частину компенсації за забруднення нафтопроводу. Фото: konkurent

Росія виплатила Україні близько 600 тис. євро компенсації за забруднення нафтопроводу "Дружба".

Це вже другаий платіж РФ, проте не остаточний. Росія і надалі виплачуватиме гроші за поставки неякісної нафти в українську ділянку нафтопроводу. Про це повідомляє прес-службу Укртранснафти.

"Укртранснафта отримала від Транснафти частину компенсації в розмірі більше 600 тисяч за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук в українську ділянку нафтопроводу "Дружба", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк пояснив, чим Україна може замінити транзит російського газу

Росіяни пустили неякісну, наповнену шкідливими хлорорганічними сполуками нафту через трубопровід "Дружба". Він поставляє сировину у Білорусь, а звідти в Україну та Європу.

Про це 19 квітня заявили у білоруському концерні "Білнафтохім" та тимчасово обмежили експортні поставки нафтопродуктів із Росії в інші країни. Вміст хлорорганічних сполук у нафті у десятки разів перевищив гранично допустимі значення. У липні Росія виплатила Україні першу частину компенсації за забруднення нафтопроводу Дружба у розмірі 2,3 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує розплачуватися за забруднення нафтопроводу "Дружба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі