Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2015 16:46

Росія придумала, як зірвати в Україні мобілізацію

Росія придумала, як зірвати в Україні мобілізацію
Фото: transkarpatia.net

Росія може зробити для Києва виняток, щоб зберегти в'їзд за внутрішніми паспортами.

Про це у вівторок повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Що стосується заяви щодо введення з 1 березня поїздок за закордонними паспортами для росіян, якщо я правильно чув, то прем'єр Яценюк заявив, що це ніби ініціатива Путіна, який свого часу висловлював таку ідею, - і ось у Києві її почули", - сказав Лавров.

"Ми зараз готуємо спеціальну заяву МЗС. Це неправда - те, що сказав Яценюк. Ми дійсно переходимо з більшістю країн СНД на взаємні поїздки за закордонними паспортами, зберігаючи при цьому безвізовий режим, але щодо України, з урахуванням тієї кризи, яка всередині цієї країни зараз вибухнула, ми маємо намір зробити виняток", - додав він.

Водночас російський "Інтерфакс", посилаючись на "високопоставлене інформоване джерело", повідомляє, що "Росія не піде на відповідний крок із закордонними паспортами через українців, які ухиляються від мобілізації ".

"Київ, очевидно, чекає від Росії у відповідь симетричної реакції. Якби Росія ввела б теж закордонні паспорти для в'їзду на свою територію громадянам України, то в Києві могли б дати команду - нікому не оформляти закордонні паспорти, особливо тим людям, які підлягають мобілізації. Навряд чи ми станемо приймати аналогічну міру. Це буде нелогічно, адже ми підставимо таким чином цих хлопців", - пояснив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін запропонував збільшити для українців призовного віку термін перебування в Росії.

Він пояснив це тим, що "багато українців ухиляються від мобілізації та намагаються приїхати до Росії, щоб пересидіти тут якийсь час".

Як відомо, згідно з постановою Кабмін України від 30 січня, громадяни Російської Федерації з 1 березня будуть в'їжджати в Україну лише за закордонними паспортами.

Зараз ви читаєте новину «Росія придумала, як зірвати в Україні мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути