пʼятниця, 10 жовтня 2008 12:52

Росія погрожує Генсекові ООН імпічментом

Потворними назвав дії Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін і попередив, що йому загрожує імпічмент.

Гнів московського дипломата викликав факт підписання Організацією Об"єднаних Націй угоди про співпрацю з Північноатлантичним альянсом, з текстом якого, за словами представників Росії, їм не дали ознайомитися заздалегідь, - передає Бі-бі-сі.

В четвер із цього приводу висловився міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, що знаходився в Бішкеку, де в п"ятницю відкривається саміт СНД. "Угода між секретаріатами була підписана приховано в період проведення міністерського тижня Генеральної асамблеї ООН, - сказав глава МЗС Росії. - У мене була зустріч з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, де я поцікавився причинами такої секретності. Зрозумілих пояснень я не почув. Це дивно".

Заяви, що прозвучали через декілька годин з вуст представника Росії при НАТО в Брюсселі, були витримані в жорсткіших тонах. Дмитро Рогозін стверджував, що керівники ООН Пан Гі Мун і НАТО Яап де Хооп Схеффер підписали угоду "буквально в комірці, під ковдрою" і що цей документ ставить ООН і НАТО "на одну дошку".

Торкаючись суті підписаної угоди, Дмитро Рогозін підкреслив: "Перш за все в тому, що без мене мене одружили. Ні Росія, ні Китай, ні інші члени Радбезу не знають про те, що вони у складі ООН дають особливі повноваження НАТО проводити операції по всьому світу. І це розв"язує Альянсу руки", повідомляє Лігабізнесинформ.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує Генсекові ООН імпічментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі