пʼятниця, 30 січня 2009 14:17

Росія подарує Кубі $ 20 млн

Росія надасть Кубі кредит на 20 мільйонів доларів і безплатну продовольчу допомогу. Угоди про це були підписані в Москві 30 січня 2009 року, повідомляє РІА Новости.

За словами віце-прем"єра Ігоря Сечіна, ці кошти підуть на фінансування поставок на Кубу російського будівельного, електроенергетичного та сільськогосподарського обладнання. Восени 2008 року Росія вже виділила Кубі кредит на 335 мільйонів доларів, однак він, за словами Сечіна, практично вичерпаний.

Крім того, за словами Сечіна, Росія може поставити на Кубу додатково близько 100 тисяч тонн зерна. Раніше Росія планувала поставити Кубі 25 тисяч тонн зерна.

Сечін також відзначив, що найбільший російський авіаперевізник "Аерофлот" може створити з кубинської Cubana de Aviacion спільне підприємство. Подробиць Сечін не навів.

Крім того, стало відомо, що російська держкорпорація Зовнішекономбанк відкрила Кубі кредитні лінії на 44,5 мільйона доларів на поставки літака Т204СЕ і супутнього обладнання по експортному контракту між компанією Aviaimport SA і ВАТ "Ільюшин Фінанс Ко", йдеться в повідомленні ВЕБа.

Нагадаємо, в середу, 28 січня, в Росію на запрошення президента Дмитра Медведєва прибув кубинський лідер Рауль Кастро. Офіційний візит Кастро триватиме до 4 лютого. Це перший з 1985 року візит кубинської делегації в Росію.

У 2008 році ряд країн, що розвиваються, опинилися на порозі дефолту, через що змушені були попросити кредити у більш стійких держав або фінансових організацій.
Зараз ви читаєте новину «Росія подарує Кубі $ 20 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі