понеділок, 18 серпня 2008 08:56

Росія починає виведення військ із зони грузино-осетинского конфлікту

Росія починає виведення військ із зони грузино-осетинского конфлікту
Підрозділи російської армії підуть на позиції, визначені вирішенням Змішаної контрольної комісії в 1999 році.

Cьогодні Росія починає виведення військового контингенту із зони грузино-осетинського конфлікту. Про це повідомив напередодні Дмитро Медведєв в телефонній розмові зі своїм французьким колегою Ніколя Саркозі.

Підрозділи російської армії підуть на позиції, визначені вирішенням Змішаної контрольної комісії в 1999 році. Таким чином Москва виконує план мирного врегулювання, розроблений 12 серпня Дмитром Медведєвим і Ніколя Саркозі, повідомляють "Вести".

Він складається з шести пунктів. Зокрема, відмова від використання сили, припинення військових дій, вільний доступ до гуманітарної допомоги, повернення грузинських формувань до місць постійної дислокації і виведення російських частин на лінію, що передує початку бойових дій. До створення міжнародних механізмів врегулювання ситуації в зоні грузино-осетинського конфлікту російські миротворчі сили прийматимуть додаткові заходи безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Росія починає виведення військ із зони грузино-осетинского конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі