вівторок, 19 серпня 2008 15:24

Росія почала виведення військ з Горі

Російські війська почали вихід з грузинського міста Горі у напрямку Владикавказа, передає Reuters.

У колоні, що покидає Горі, шість БМП-2, три танки, зокрема, новий Т-90, самохідний зенітно-ракетний комплекс, вантажівка і бензовоз.

За словами представника російського МЗС, це одна з перших частин, що виводяться з Грузії.

Відведення російських військ з території Грузії є одним з пунктів мирного договору, що завершив п"ятиденну війну між Москвою і Тбілісі, викликану операцією грузинських військових на території республіки Південної Осетії.

При цьому, за словами представників РФ, російські військові залишаться на території Південної Осетії.

Російський Генштаб звинуватив грузинське керівництво в порушенні домовленостей, що стосуються відведення військ в місця постійної дислокації.

Разом з тим, за даними МВС Грузії на другу половину дня 18 серпня, російські війська не тільки не відходять із зайнятих районів, але і пересуваються на нові території. Увечері 18 серпня, як повідомляли грузинські ЗМІ, російські танки прорвали поліцейський кордон в районі села Ігоєті.

Російські військові стверджують, що виведення військ із західних районів Грузії почалося 18 серпня, відповідно до угоди про врегулювання конфлікту, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала виведення військ з Горі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі