неділя, 17 серпня 2008 10:31

Росія почала "часткове відведення" військ з Південної Осетії

Почалося часткове відведення російських військ із зони грузино-осетинського конфлікту. Про це заявив ІТАР-ТАСС високопоставлений представник Міноборони Росії. За його словами, "мова йде тільки про часткове виведення тих військових частин і підрозділів, у присутності яких в Південній Осетії немає необхідності". Він відзначив, що в пункти постійної дислокації на території Росії виводяться деякі частини загальновійськової армії і повітряно-десантних військ.

Раніше генерал-майор Вячеслав Борисов також повідомив, що російське військове командування почало виведення військ з Грузії. "Колони рухаються від Цхинвалі у бік Росії", - сказав генерал, що знаходиться поблизу міста Горі, додавши, "Медведєв сказав, що ми йтимемо". В той же час в грузинських властях інформацію про виведення військ спростовують.

В суботу після підписання плану врегулювання грузино-осетинського конфлікту Дмитро Медведєв доручив відповідним відомствам приступити до виконання домовленостей, узгоджених в цьому документі. Як повідомив міністр закордонних справ Сергій Лавров, відведення підрозділів озброєних сил Росії "здійснюватиметься у міру того, як реалізовуватимуться на місцевості додаткові заходи безпеки по лінії миротворчого контингенту", повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала "часткове відведення" військ з Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі